Luni-Sambata: 10-22
                    (+4)-0357-402.272
                    (+4)-0730-631.765
                   
Email: golden.real@yahoo.com
Web: http://golden-imobiliarearad.ro
Social:

Avantajele colaborarii cu o agentie imobiliara atunci cand vindem sau cumparam o proprietate
Ultima modificare: 02/06/2011

Mai ales pe timp de criza, cand preturile evolueaza semnificativ de la o luna la alta, facand greu de estimat un pret corect al unei proprietati imobiliare, este avantajos, atat pentru cumparator cat si pentru vanzator, sa apeleze la o agentie imobiliara profesionista, din motivele prezentate in cele ce urmeaza.

             O agentie imobiliara profesionista are in portofoliul de proprietati de vanzare sau inchiriere  peste 1.000 de proprietati imobiliare, dintre care minim 65 – 75 % active, astfel incat, pentru orice tip de imobil dorit, pot fi oferite zeci de variante, vechi sau noi, in toate zonele orasului, cu prezentarea avantajelor si dezavantajelor cat si a suprafetelor corecte, confortului, calitatii finisajelor si a eventualelor vicii ascunse sau sarcini, cu prezentarea comparativa a evolutiei pretului de la listarea imobilului pe piata si a motivului vanzarii, cu oferirea de solutii de finantare bancare sau nebancare, cu oferirea de alternative comparative, imobile vechi si noi, in aceeasi zona sau in alte zone. Deasemenea agentiile imobiliare ofera informatii si solutii de diminuare a costurilor unei tranzactii imobiliare constand in taxele si onorariile notariale, costurile si serviciile de obtinere a extraselor de carte funciara de informare sau de vanzare, despre documentele necesare efectuarii unei tranzactii imobiliare, despre eventualele sarcini de pe extrasele de carte funciara (ipoteca, clauza de uzufruct viager, promisiune de vanzare etc.) cat si costurile lor, oferind solutii de solutionare a acestor sarcini. Totodata sunt oferite servicii de consultanta si asistenta juridica constand in intocmirea ante-contractelor de vanzare-cumparare, programarea preferentiala la notar si obtinerea preturilor minimale de la acestia.
            Nu sunt de neglijat nici avantaje ca reducerea timpilor si eforturilor cat implicit si a costurilor pentru gasirea imobilului dorit, agentia selectand din multidudinea de oferte existente pe piata, cele corespunzatoare cererii, dintre care clientul cumparator selecteaza din birou cele care sunt pe gustul lui, vazand fotografiile imobilelor si alegandu-le doar pe cele ce doreste sa le vizioneze.
            Orice imobil de vanzare are 3 preturi si anume: pretul de listare, care apare in anunturile date direct de proprietari in ziarele de profil, pretul la care acestia ar dori sa vanda proprietatea respectiv pretul sub care nu vand respectiva proprietate. Cumparatorii reprezentati de agentiile imobiliare profesioniste cumpara proprietatea dorita, de cele mai multe ori, cu cca 4 – 6 % sub cel din urma pret prezentat anterior. Prin urmare comisionul de intermediere de aproximativ 3 %+TVA, practicat de majoritatea agentiilor imobiliare profesioniste, este pe deplin justificat, restul serviciilor putand fi considerate bonus. Statisticile mondiale de profil sustin ideea ca acei cumparatori care apeleaza la serviciile agentiilor imobiliare cumpara proprietatile imobiliare dorite intr-un interval de timp mai mic si la preturi semnificativ mai mici decat cumparatorii individuali, neasistati de personalul specializat al agentiilor imobiliare.
            Exceptie la cele enuntate mai sus fac apartamentele noi, comercializate direct de catre dezvoltatorii imobiliari. Pentru vanzarea acestora insa, agentiile imobiliare profesioniste nu percep comision de la cumparatori. Avantajele colaborarii cu agentiile imobiliare in acest caz constau in prezentarea comparativa a ofertelor diversilor dezvoltatori cat si a ofertelor existente pe piata second-hand a imobilelor.
            Agentia imobiliara A&M Real Estate (www.am-realestate.ro) colaboreaza cu principalii dezvoltatori imobiliari aradeni, dintre care amintim ARED, BERMO si IMOTRUST. Din oferta acestora fac parte apartamente noi, moderne, la bloc sau la casa si terenuri in majoritatea zonelor orasului Arad, dintre care amintim zonele UTA, Centru - Kaufland, Micalaca - Orizont si Subcetate.

            Avantajele vanzatorilor care apeleaza la serviciile agentiilor imobiliare profesioniste constau in special in scurtarea timpilor de vanzare, diminuarea costurilor si a deranjului cauzat de anunturile de vanzare, filtrarea clientilor, reducerea riscurilor, evaluarea de piata a imobilului respectiv, oferirea de solutii simple si necostisitoare de pregatire pentru vanzare a imobilului, si nu in ultimul rand obtinerea pretului corect pentru respectivul imobil. Principalele canale media prin care sunt promovate proprietatile vanzatorilor ce apeleaza la serviciile agentiilor imobiliare sunt site-urile proprii ale agentiilor respective cat si ale agentiilor colaboratoare, principalele 3-4 ziare saptamanale de profil, , publicatiile proprii si uneori chiar spoturi publicitare radio – TV, cat si afisarea de panouri sau bannere publicitare de evidentiere a imobilelor de vanzare, in situatiile in care agentia imobiliara are exclusivitate pentru vanzarea respectivei proprietati.

Nu sunt putine nici situatiile in care agentiile imobiliare profesioniste ofera solutii de schimb de imobile si diferente de bani sau bunuri mobile sau imobile.

In concluzie, daca doriti sa vindeti o proprietate sau sa cumparati proprietatea visurilor dumneavoastra la un pret optim, in cel mai scurt timp si cu eforturi si riscuri minime, nu ezitati sa apelati la serviciile unei agentii imobiliare profesioniste.

Citeste mai departe...
 
 

Oferta speciala

TopEstate.ro imobiliare Alba

Ultimele anunturi

COMISION 0%  Apartament 3 camere, zona Vlaicu, strada Predeal, 93 mpCOMISION 0% ...
Pret: € 47.500 Detalii

Teren cu proiect și fundație, Zădăreni, 530 mpTeren cu proiect...
Pret: € 19.800 Detalii

Casă solidă din caramidă, 5 camere, 1800 mp teren, BătaniaCasă solidă din...
Pret: € 38.500 Detalii

Statistici

1390362 vizite
1842929 afisari

golden.imobiliarearad.ro
Golden