Luni-Sambata: 10-22
                    (+4)-0357-402.272
                    (+4)-0730-631.765
                   
Email: golden.real@yahoo.com
Web: http://golden-imobiliarearad.ro
Social:

Prima Casă 4 ia avânt: patru bănci au demarat creditarea, iar primul împrumut a fost deja acordat
Ultima modificare: 21/06/2011

Alte opt instituţii de credit s-au înscris oficial în noua formulă a programului guvernamental.

După ce luna aceasta băncile şi-au deschis în sfârşit porţile pentru a acorda credite în cadrul programului Prima Casă 4, lucrurile înaintează cu paşi repezi. Vineri a avut loc semnarea primului contract de creditare garantat parţial de către stat, prin intermediul Băncii Comerciale Române (BCR). “BCR a fost şi prima bancă care a optat pentru acest program şi prima care îl implementează”, a subliniat premierul Emil Boc, prezent la eveniment.

Şi BRD intră oficial în joc
În afară de cele trei bănci care şi-au anunţat deja oficial participarea la cea de-a patra etapă a programului - BCR, CEC Bank şi Alpha Bank -, începând de astăzi, cei interesaţi îşi vor putea depune dosarele de credit şi la BRD-Groupe Société Générale. “Prin interesul manifestat de o categorie largă de clienţi, programul Prima Casă şi-a dovedit utilitatea, iar BRD doreşte să îl facă accesibil şi în continuare celor care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă beneficiind de avantajele sale”, spune Adrian Jantea, Directorul Direcţiei de Promovare şi Distribuţie Persoane Fizice în cadrul BRD. Premierul a precizat că, în afară de aceste patru instituţii de credit, restul de până la 12 bănci care s-au înscris oficial în program mai trebuie încă să primească avizul BNR pentru normele de creditare şi apoi să semneze protocoalele de colaborare cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Teoretic, încă 40.000 de români ar mai putea obţine garanţii
Potrivit lui Emil Boc, la modul potenţial, în cadrul celei de-a patra etape a programului Prima Casă 4 vor putea fi acordate credite în valoare maximă de 1,6 miliarde de euro – sumă obţinută prin dublarea volumului de creditele acordate până acum. Astfel, teoretic, cel puţin, 40.000 de români vor putea să acceseze credite co-garantate de către stat. Atingerea acestui plafon maximal va depinde însă de numărul băncilor care se vor decide să ia din nou parte la program, date fiind noile condiţii de creditare. Dintre băncile care au acceptat să-şi dubleze expunerea la împrumuturile deja acordate, doar BCR şi BRD au dat până acum credite în valoare de 600 şi, respectiv, circa 325 milioane euro.

Citeste mai departe...
 
 

Oferta speciala

TopEstate.ro imobiliare Alba

Ultimele anunturi

COMISION 0%  Apartament 3 camere, zona Vlaicu, strada Predeal, 93 mpCOMISION 0% ...
Pret: € 47.500 Detalii

Teren cu proiect și fundație, Zădăreni, 530 mpTeren cu proiect...
Pret: € 19.800 Detalii

Casă solidă din caramidă, 5 camere, 1800 mp teren, BătaniaCasă solidă din...
Pret: € 38.500 Detalii

Statistici

1390207 vizite
1842754 afisari

golden.imobiliarearad.ro
Golden